tirsdag 24. februar 2015

Stue før og etter

Så var det stua vår da, den er vi snart ferdig med. Skal bli deilig å bli helt ferdig med både stue og kjøkken. Vi er blitt litt forsinket med stua pga uventede ting dukket opp, vi fant ut at pipa vår var sprekt. Så det var over 20.000kr rett ut. Det er ikke varmepumpe eller andre ovner i huset, å vi oppdaget at pipa var sprekt i begynnelsen av Januar, å vi måtte ha noe varme i huset fort. Så da måtte noe annet stoppe opp.

I stua har vi fikset på taket, dradd av tapet og brystpanel på alle vegger, ovnen ble kastet ut sammen med brannmuren, gulvet ble kastet, og alle bunn foringene i vinduet ble byttet. Og vi har skrubbet og skurt.

Bilde av stua vår før vi begynte med noe som helst av oppussing:
Som dere ser på bildene over, så er det litt arbeid. De som bodde der før hadde fyrt så mye i peisen at den hadde sprekt og likevell fyrte de videre, noe som viser seg godt i både tak og vegger, svart av sot overalt. Vi måtte skrubbe med salmiakvann  mange ganger før maleren kom å malte taket. 

Det vi har gjort er å male taket, lagt i spotter, nye foringer til vinduene, laget ny brannmur (skal komme skiferstein på den etterhvert) pusset pipa, kjøpt ny ovn, sparklet og malt veggene, malt dør og vinduer, lagt nytt gulv og tapensert en vegg. Vi har gjort mye og vil si stua har blitt veldig forandret (heldigvis).

Her er noe bilder mes vi holdt på/nesten ferdig (har ikke tatt bilder av hvordan det ser ut akkurat nå), men nokså fornøyd med resultatet:
Som dere ser så er vi ikke ferdige, det mangler listing og skiferstein på pipa og brannmuren, og dørene skal opp. Så vi har litt igjen, ovnen er kommet på plass nå, har bare ikke tatt noe bilde av det enda desverre. 

..Beklager litt dårlig kvalitet på bildene..


- Camilla


1 kommentar:

  1. Hva heter fargen dere brukte på veggen? Mvh Anemarte revestreker.blogspot.com

    SvarSlett